WEBÁRUHÁZUNKBAN A HÁZHOZSZÁLLÍTÁS ÁTEMENETILEG SZÜNETEL, A HONLAPON KÍNÁLT TERMÉKEKET KIZÁRÓLAG A BOLTBAN TUDJÁK MEGVÁSÁROLNI ÉS ÁTVENNI!8200 Veszprém Kistó u. 27.

(+36) 20-968-3723 (munkanapokon 9-17 óra között)
Email: info@kertimag.infoFŰMAG
GYEPTRÁGYA
KERTÉSZET
WEBÁRUHÁZ
NYITÓOLDAL

VÁSÁRÓI TÁJÉKOZTATÓ


<-GARDEN BOOM
<-GYEPTRÁGYÁK

ÖNTÖZÉS TIPPEK

FŰMAGOK

GYEPTRÁGYÁK

KÖNYVEKSzórókocsik
Dísznövény tápanyagok
Kerti műtrágyák
Fű-, ágyásszegély
Szerves trágyák
Fümagkeverékek
Barenbrug fűmag
Gyep, fű, pázsit
Fümagkeverékek
Sport fűmagok
Kert és park füvesítés
Díszpázsit
Felújításhoz, gyors növekedésű fűhöz
Szárazságtűrő fűmag
Árnyéktűrő fűmag
Töltés- rézsüfűmag
Gazdasági-takarmány fűmagok
ICL -Scotts-Everris- fűmagok
Garden BOOM fűmagok
Gyeptrágyák
Telepítéshez, felújításhoz
Tavaszi gyeptrágyák
Nyári gyeptrágyák
Őszi gyeptrágyák
Általános gyeptrágyák
Gyomirtós gyeptrágyák
ICL-Scotts-Everris gyepműtrágyák
DYRA gyeptrágyák
Garden BOOM gyeptrágyák
Gyepmoha irtók
Vakond ellen
Komposztáló
A fűmag vetése
A gyeptrágya alkalmazása
Öntözés - Locsolás?

Van olyan fűmag a kínálatunkban, például a Sport fűmagkeverék, ami kevesebb mint 900 Ft/kg.

Mi az amit egy csomagban el tudunk küldeni?

pl.:
20 kg fűmag
20 kg fűmag, vagy pl.:
29 kg fűmag és gyeptrágya
20 kg gyeptrágya és 9 kg fűmag

Azonban, sajnos nem tudunk elküldeni egy csomagban pl. egy 20 kg-os és egy 10 kg-os gyeptrágyát, mert ezek együttes súlya a csomagolóanyaggal együtt meghaladja a postai csomagok max. 30 kg súlyhatárát.
Továbbá a 20 kg - os fűmaggal további terméket nem tudunk egybe csomagolni, mert a 20 kg fűmag teljesen kitölti a csomagoló zsákot.
Az egynapos szállítási határidővel megrendelt aru, csak a délig elküldött rendelések esetén érkezik meg másnapra.visszatérés a webshop-hoz
Vásárlói tájékoztató

A WEBLAP ÜZEMELTETŐJÉNEK ADATAI
A weblap/webshop üzemeltetője: Fórumkert Kft
Adószáma: 13684974-2-19
Cégjegyzék száma: Cg. 19-09-508728
Bankszámlaszáma: 10700189-68641432-51100005
Telephelye: 8200 Veszprém, Kistó u. 27.
Kapcsolattartó személy neve: Velegi László (ügyvezető)
Mobil telefonszáma: (+36) 20-968-3723 (munkanapokon 9-17 óra között)
Elektronikus levelezési címe: info@kertimag.info


A VÁSÁRLÁS FOLYAMATA
Ha valamelyik termékünk elnyerte tetszését kérjük, regisztráljon. A regisztrációhoz csupán egy valós, Ön által is hozzáférhető email címre van szükség. Válassza ki a megvásárolni kívánt termék mellett a termékleírás melletti ablakocskában a termék darabszámát, és kattintson a termék melletti kis kosárkára (ezzel jelzi, hogy meg kívánja vásárolni a terméket). Akármennyit kiválaszthat. Bal oldalon, a kosár tartalma ablakban látja a kiválasztott termékeket. Itt a kosár ürítése gombbal törölheti is eddigi választásait. Ha itt a vásárlás befejezése gombra kattint, akkor a megnyíló oldalon a vásárlás összegzését látja. Ekkor még mindig módosíthatja választását. Ha tovább kattint a következő oldalra, már csak a kiszállítás és a számlázás adatait kell megadnia, majd a kiszállítás és fizetési módokat (átutalás, postai utánvét) kell kiválasztania. A rendelésről a megadott email címre küldünk egy visszaigazoló email-t. Mielőtt postáznánk a terméket, egyeztetünk Önnel (telefonon) a legmegfelelőbb szállítási időpontról.

A SZERZŐDÉS TÁRGYÁNAK LÉNYEGES TULAJDONSÁGAI
A weblapon az Fórumkert Kft. (továbbiakban: Értékesítő), kiskereskedőként, a Kft tulajdonában lévő termékeit, azaz vetőmagokat, gyepgondozással kapcsolatos műtrágyákat, tápanyagokat, eszközöket, könyveket értékesít a weblap látogatója (továbbiakban: Vevő) felé. A vetőmagok, műtrágyák, tápanyagok, eszközök, könyvek részletes leírása, felhasználási módja, feltételei, beleértve a szavatosságot, a weblapon illetve a termék csomagolásán megtekinthető.

A TERMÉKEK FORGALOMBAHOZATALI ENGEDÉLYEI
Kijelentjük hogy a WEBáruházban forgalmazott termékek az illetkes hatóságok által bevizsgáltak és hatósági forgalombahozatali engedéllyel rendelkeznek. Az engedélyek az értékesítő telephelyén illetve a csomagoláson megtekinthetők.

AZ ELLENSZOLGÁLTATÁS ÉS EGYÉB FIZETÉSI KÖTELEZETTSÉGEK
A vevő megrndelt termékekért díjat fizet. A mindenkori díj (bruttó ár) megtekinthető a www.kertimag.info weblapon. Az Értékesítő minden esetben ÁFÁ-s számlát állít ki a Vevő részére.

A FIZETÉS ÉS SZÁLLÍTÁS KÖLTSÉGEI
A Vevő többféle fizetési- és szállítási mód közül is választhat. A választott fizetési- és szállítási módtól függően az Értékesítő az áru bruttó árán felül egyéb fizetési kötelezettségeket is támaszthat a Vevővel szemben. A mindenkor aktuális fizetési- és szállítási díjakról az Értékesítő a megrendelési folyamat alatt, még a megrendelés elküldése előtt tájékoztatja a Vevőt.

A FIZETÉS ÉS SZÁLLÍTÁS EGYÉB FELTÉTELEI
A sikeres fizetést követően az Értékesítő a megrendelt termékeket postai úton (Magyar Posta) juttatja el a vevőhöz. Továbbá a vevő a megrendelt terméket személyesen is átveheti az Értékesítő telephelyén. Postai utánvétes fizetési mód választása esetén az Értékesítő postázza a megrendelt terméket, a Vevő a csomag átvételekor a Magyar Posta alkalmazottjának fizeti ki a szállítási költséggel megemelt díjat.

A szállítás költségeit az alábbi díjszabás szerint számoljuk:

Postai szállítási költségek
Csomagautomatába 990 Ft/csomag
0-10 kg-ig házhoz szállítva 1990 Ft/csomag
10-20 kg-ig házhoz szállítva 2990 Ft/csomag
20-40 kg-ig házhoz szállítva 5990 Ft/csomag

A postai átfutási idő okán, csak a délig bérkező megrendelésekhez tudjuk garantálni, hogy az áru másnapra célba ér. A kiszállítás előtt telefonon egyeztetünk önnel.) Veszprémben és az üzlet legfeljebb 5 km - es körzetében vállajuk az ingyenes házhozszállítást, ill. 100 000. Ft-nál nem kisebb vásárlási összeg esetén, a Veszprémtől 50 km - nél nem távolabbi helyszínre ingyenesen kiszállítjuk a megrendelt terméket.


AZ ELÁLLÁS JOGA, ANNAK FELTÉTELEI, GYAKORLÁSÁNAK MÓDJA ÉS KÖVETKEZMÉNYEI
A Vevő a termék kézhezvételétől számított 14 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, mely esetben a bontatlan csomagolású terméket hiánytalanul vissza kell juttatnia az Értékesítő telephelyére (lásd fentebb). Ez esetben az Értékesítő visszafizeti a termékért felszámolt díjat (a szállítás költségei nem visszatéríthetők). A termék csomagolás felbontása után az elállási jog megszűnik!

A SZAVATOSSÁG ILLETVE JÓTÁLLÁS FELTÉTELEI
Az Európai Közösségben gyártott műtrágyák minősége szavatolja a korlátlan idejű felhsználást. A műtrágyák minősége csak a csomagolás megsérülése következtében változhat. A vetőmagok esetén az értékesítő szavatolja a megfelelő csírázási képességet.

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

AZ ADATKEZELŐ MEGNEVEZÉSE: Az adatkezelő a WEBLAP ÜZEMELTETŐJE

ADATFELDOLGOZÓK MEGNEVEZÉSE

Az adatfeldolgozó igénybevételéhez nem kell az érintett előzetes beleegyezése, de szükséges a tájékoztatása. Ennek megfelelően a következő tájékoztatást adjuk:

  1. Társaságunk IT szolgáltatója

Társaságunk a honlapja fenntartásához és kezeléséhez adatfeldolgozót vesz igénybe, aki az IT szolgáltatásokat (tárhelyszolgáltatás) biztosítja, és ennek keretében - a vele fennálló szerződésünk tartamáig - kezeli a honlapon megadott személyes adatokat, az általa végzett művelet a személyes adatok tárolása a szerveren.

Ezen adatfeldolgozó megnevezése a következő:

Cégnév: Bognár és Társa Bt.

Székhely: 8200 Veszprém, Veszprémvölgyi u. 14.

Cégjegyzékszám:

Adószám: 27242452-2-19

Képviselő: Bognár Béla

Telefonszám: 06209661186

E-mail cím: btbognar@gmail.com

  1. Postai szolgáltatások, kézbesítés, csomagküldés

Ezen adatfeldolgozók Társaságunktól megkapják a megrendelt termék kézbesítéséhez szükséges személyes adatokat (érintett neve, címe, telefonszáma), és ennek felhasználásával kiszállítja a terméket.

Ezen szolgáltatók:

Futárszolgálat

Cégnév: Magyar Posta Zrt.

Székhely: 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.

Cégjegyzékszám: 01-10-042463

Adószám: 10901232-2-44

Képviselő: Nagy Andrea Brigitta

Telefonszám: 06307710231

A Vevőnek a rendelés során megadott személyes adatait az Értékesítő a szerződés teljesítése és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja, azokat harmadik fél részére nem szolgáltatja ki. A Vevő cím adatait és telefonszámát a Vevő által megvásárolt árut a kiszállítónak (jelenéleg: Magyar Posta), a termék pontos kézbesítése érdekében, kiadjuk) A Vevő az Értékesítő kapcsolattartójától bármikor - azonosítása után - tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve törlését is. A számlázási adatokat az Értékesítőnek nem áll módjában törölni. (A Fórumkert Kft adatkezelési nyilvántartási száma: NAIH-62941/2013)

A FELELŐSSÉG KORLÁTOZÁSA
Az Értékesítő semmilyen esetben sem tehető felelőssé a termék használatával kapcsolatban a Vevőnek vagy másnak okozott közvetlen vagy közvetett kárért, sérülésért, profit vagy ügyfelek elvesztéséért, a termék nem rendeltetésszerű felhasználásából keletkező kárért, vagy bármilyen más kárért. Az Értékesítő bárminemű teljes anyagi felelőssége nem haladhatja meg a Vevő által a termékért fizetett összeget.

A fűmag webáruházunk sütikezeléséről.


Alapvető követelmény az egyenletes vetés. Végezhetjük kézzel, de gyakorlat hiányában nem garantált, hogy egyenletes lesz. Ezért célszerűbb géppel vetni, amit...
(folytatás: Fűmag vetése)

A talaj előkészítés szakszerű elvégzése a szép gyep, ill. pázsit alapvető feltétele. A cél egy megfelelően aprómorzsás szerkezetű, kellő tömörségű és tápanyagtartalmú talaj kialakítása....
(folytatás:
Fűmag magágy előkészítése)


A fűmag tulajdonképpen a fagyok beálltáig, egész évben vethető, még a forró nyári napokon is, ha megfelelően tudjuk öntözni....
(folytatás: A gyeptelepítés ideje)

A termőhelyi adottságok,(talaj minősége, fény- és nedvességviszonyok, ill. öntözési lehetőség) a pázsithasználat módja és gondozási igénye alapján ajánlott kiválasztani a megfelelő keveréket....
(tovább:
A fűmagkeverék kiválasztása)


Pázsit? Gyep? Diszpázsit? Sportpázsit, sportgyep....
(tovább: Pázsit vagy gyep?)

...a hazánkban vadon termő fűfajok begyűjtésével és termesztésre ajánlásával lehetővé tették a mi viszonyainkat legjobban bíró fajok nemesítését...
(tovább:
A pázsitkultúra kialakulása )


Keresgélés,vásárlás --
a webáruház használata

- Bármit kiválaszthat, kosárba tehet.
- A kosár ürithető és újra tölthető.
- Ha "A vásárlás befejezése" gombra kattint, a következő lépésben még mindig módosíthatja a termékek számát (akár törölheti is).
- A vásárlás akkor végleges ha ön elküldi adatait.
Olvassa el a Vásárlói tájékoztatót // Cookie-k (sütik) kezelése

Természetesen az info@kertimag.info email címen email - ben is jelezheti vásárlási szándékát, leadhatja megrendelését.
Csak azokkal a levelekkel tudunk foglakozni, amelyben legalább telefonszámmal és névvel hitelesítenek. Minden beérkező megrendelés után telefonon egyeztetünk.tápanyag utánpótlás...
Mint minden élőlénynek, így a gyepnek is megfelelő minőségű és mennyiségű tápanyagra van szüksége. A vetett gyepek esetében is egy-két éven belül kimerül a talaj tápanyag tartaléka. ... (folytatás: gyeptrágya alkalmazása )

Nitrogén hiányában a növekedés csökken...
Foszfor hiányában a gyökerek rosszul fejlődnek...
Kálium, növeli a fagy és a szárazságtűrő képességet...
Kalcium a hosszirányú növekedést segíti...
Magnézium a klorofill alkotórésze...
(tovább:
A műtrágyákban előforduló főbb tápelemek)


az évszaknak és a gyep állapotának megfelelő összetételű gyeptrágyát használjunk a gyep, ill. pázsit tápanyagpótlására....
(tovább:
Gyeptrágya választás )